Savanyító edények
Savanyító Edény
A házi savanyítás napjainkban reneszánszát éli, mind többen vannak, akik a természetes úton savanyított zöldségek tartósítását kívül-belül mázas savanyító edényekben végzik. Savanyító edény készülhet kerámiából, és műanyagból egyaránt, és légmentesen zárnak. A légmentes lezárást az teszi lehetővé, hogy az edény peremén egy horony fut körbe, és ha ebbe az „U” vagy „V” alakú horonyba vizet öntünk, akkor a ráhelyezett cserépfedél a biztonságosan védi az edény tartalmát a levegőben lévő baktériumoktól.
Egy-egy adag savanyűság kivétele nem jelent gondot, mert az edényben lévő, élő baktériumtenyészet „kiforrja” magából a fedél megbontásakor bejutó baktériumokat.
Samu Gazda kínálatában 5 – 10 – 17 – 20 – 27 – 30 – 40 literes változatokban szerepelnek a savanyító edények tetővel.