Savanyító edények

Savanyító Edény

A házi savanyítás napjainkban reneszánszát éli, mind többen vannak, akik a természetes úton savanyított zöldségek tartósítását kívül-belül mázas savanyító edényekben végzik. Savanyító edény készülhet kerámiából, és műanyagból egyaránt, és légmentesen zárnak. A légmentes lezárást az teszi lehetővé, hogy az edény peremén egy horony fut körbe, és ha ebbe az „U” vagy „V” alakú horonyba vizet öntünk, akkor a ráhelyezett cserépfedél a biztonságosan védi az edény tartalmát a levegőben lévő baktériumoktól.
Egy-egy adag savanyűság kivétele nem jelent gondot, mert az edényben lévő, élő baktériumtenyészet „kiforrja” magából a fedél megbontásakor bejutó baktériumokat.
Samu Gazda kínálatában 5 – 10 – 17 – 20 – 27 – 30 – 40 literes változatokban szerepelnek a savanyító edények tetővel.

Savanyító kőedény tetővel, 10 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító kőedény tetővel, 17 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító edény tetővel, 20 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító edény tetővel, 27 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító edény tetővel, 30 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító edény tetővel, 40 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Savanyító edény tetővel, 5 literes
Savanyító edény csomagolási díj
Fel